V streljanju v Ohiu ubitih deset ljudi, med njimi tudi napadalec

Motiv za strelski napad, v katerem je bilo poleg smrtnih žrtev ranjenih najmanj 16 ljudi, še ni jasen. Preiskovalci verjamejo, da je strelec napadel sam.

Objavljeno
04. avgust 2019 10.38
Posodobljeno
04. avgust 2019 21.24
Do streljanja je prišlo okoli 1. ure ponoči pred priljubljenim nočnim klubom v mestu. FOTO: AFP
Be. B.
Be. B.
Manj kot štiriindvajset ur po hudem strelskem napadu v teksaškem El Pasu, v katerem je bilo ubitih 20 in ranjenih najmanj 26 ljudi, je prišlo do streljanja v ameriški zvezni državi Ohio, poročajo tuji mediji.

V streljanju, do katerega je prišlo v nedeljo v jutranjih urah v mestu Dayton, je bilo ubitih devet ljudi, ranjenih je najmanj 16 oseb, ki so jih odpeljali v lokalno bolnišnico Miami Valley, je povedala predstavnica policije Terrea Little. Kako kritično so osebe ranjene sicer ni znano. Ubit je bil tudi 24-letni strelec, je po poročanju Guardiana sporočila policija.

Med mrtvimi je tudi sestra napadalca, 22-letna Megan Betts, so povedali na policiji, ki je objavila imena vseh žrtev. Te so: 27-letna Lois Oglesby, 38-letni Saeed Saleh, 57-letni Derrick Fudge, 30-letni Logan Turner, 25-letni Nicholas Cummer, 25-letni Thomas McNichols, 36-letna Beatrice Warren Curtice in 39-letna Monica Brickhouse. Ameriški mediji še navajajo, da so strelčevo sestro našli mrtvo v avtomobilu, v katerem je bila s svojim fantom.

Kot je tvitnila tamkajšnja policija, je do streljanja prišla v okrožju Oregona okoli 1. ure ponoči po lokalnem času, policisti, ki so bili na patrulji v bližini bara pa so hitro posredovali in s strelom ustavili napadalca. Preiskovalci verjamejo, da je strelec v napadu deloval sam, motiv za napad sicer še ni jasen.Okrožje Oregon je zgodovinska soseska v bližini centra mesta Daytona, kjer so mnogi bari, restavracije in gledališča.

Pri preiskavi pomaga tudi FBI.

image
FOTO: AFP


Do strelskega incidenta je prišlo tudi v Chicagu v zvezni državi Illinois. V bližini nekega parka je strelec iz avtomobila začel streljati v skupino ljudi. Sedem jih je ranil, od tega enega huje, je sporočila tamkajšnja policija.

Ozadje tega napada še preučujejo, prav tako še iščejo napadalca, poroča nemška tiskovna agencija DPA. STA