V trčenju vlaka, avtomobila in tovornjaka se je poškodovala potnica

Petdesetletni voznik tovornega vozila s prikolico se je zaradi zastojev pred njim nepravilno ustavil na prehodu čez železniško progo in čakal na prosto pot.
Fotografija: Trčenje vlaka in tovornjaka. FOTO: Novica Mihajlović
Odpri galerijo
Trčenje vlaka in tovornjaka. FOTO: Novica Mihajlović

V Ljubljani se je na železniškem prehodu pri nakupovalnem središču Rudnik ob 10.30 zgodila prometna nesreča. Trčili so potniški vlak, voznica osebnega vozila in tovornjak, poln prašičjega mesa. 

Potniški vlak iz Novega mesta se je ob 10.32 na železniškem prehodu na Jurčkovi cesti zaletel v tovorno vozilo, ki je stalo na prehodu, zavarovanem s polzapornicami. Lažje se je poškodovala potnica, na pregled so odpeljali tudi strojevodjo.

Petdesetletni voznik tovornega vozila s prikolico se je zaradi zastojev pred njim nepravilno ustavil na prehodu čez železniško progo in čakal na prosto pot. Potem je iz smeri Lavrice proti Ljubljani pripeljal tovorni vlak ter trčil v priklopnik. Tega je odbilo v drog, nato pa v osebno vozilo, s katerim je iz nasprotne smeri proti železniškemu prehodu pripeljala voznica. 

Proga je bila dlje časa zaprta, za potnike je bil urejen nadomestni prevoz z avtobusi, so sporočili. Na delu so preiskovalci, so še navedli na železnicah.

Po vseh zbranih ugotovitvah bo zoper povzročitelja sledil ustrezen ukrep.