V Učji umrl 50-letni nemški kajakaš

Nemški kajakaš je bil izkušen, a vodni tok je bil premočan. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Delo

V reki Učja pri naselju Žaga, in sicer pod mostom med reko Učjo in reko Sočo, je včeraj popoldne umrl 50-letni nemški kajakaš, so potrdili na Policijski upravi Nova Gorica.

Policisti so ugotovili, da sta se dva državljana Nemčije, stara 50 in 44 let, s kajaki spustila po reki Učji okoli 13. ure. Med  plovbo po zahtevni reki sta oba nemška kajakaša uporabljala ustrezno opremo in sta aktivna kajakaša več kot tri desetletja. Tok reke je bil zaradi obilnih padavin v Zgornjem Posočju zelo močan, a po sedanjih ugotovitvah policistov kljub temu večjih težav nista imela. Med plovbo sta se večkrat ustavila in ocenjevala, ali je varno nadaljevati.

Ko sta oba nemška kajakaša priveslala do mesta, približno sto metrov oddaljenega od mostu čez reko Učjo v vasi Žaga, kjer se voda vrtinči čez skalo nazaj, je oba kajakaša začelo obračati. Močan vodni tok ju je potegnil pod vodo in tudi iz kajakov. 44-letnik je uspel izplavati, nedaleč stran je opazil prijatelja in ga odvlekel na nabrežino. Začel ga je oživljati, a neuspešno. Pomagati mu niso mogli niti reševalci, so pojasnili na PU Nova Gorica.

O tragični nesreči so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe.

Preberite še: