Verižno trčenje na primorki, umrla ena oseba (FOTO)

Avtocesta je bila več ur zaprta, nastal je 15 kilometrov dolg zastoj.
Fotografija: Od avtomobila ni ostalo veliko. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Od avtomobila ni ostalo veliko. FOTO: PU Koper

Postojna – Malo pred 8. uro se je na primorski avtocesti med priključkoma Postojna in Razdrto proti Kopru zgodila hujša prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 

Policisti so na kraju ugotovili, da sta se pravzaprav zgodili dve prometni nesreči. V prvi je voznik kombija na prehitevalnem pasu zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila mazda. Za tem je pripeljal voznik berlinga, ki je zmanjšal hitrost in zaustavljal, za njim pa še voznik chevroleta, ki je prav tako zmanjševal hitrost. Takrat pa je po prehitevalnem pasu za njimi pripeljal še voznik avtobusa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila chevrolet, ki ga je nato potisnilo naprej in v levo v kovinsko varnostno ograjo. V nadaljevanju je avtobus trčil še v berlinga, ki ga je odbilo desno izven vozišča, voznik avtobusa pa je vozilo chevrolet potisnil naprej do kombija. Po tem trku je desno izven vozišča odbilo še kombi, so tragično nesrečo opisali na Policijski upravi Koper. 

V nesreči je umrl 65-letnik iz Kranja, voznik chevroleta. Ostale, ki so so bili lažje poškodovani, so odpeljali v zdravstveni dom Postojna ali v izolsko bolnišnico. V vozilu pokojnega je bil tudi pes, ki ga je prevzela veterinarska služba.

Vozniku kombija, 51-letniku z okolice Maribora, sledi plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, 57-letnemu vozniku avtobusa iz Žužemberka pa kazenska ovadba.

Policisti so v sodelovanju z uslužbenci DARSa takoj na treh lokacijah uredili izvoz ujetih vozil v koloni in takoj ko je bilo možno odprli promet po odstavnem pasu. Poškodovana vozila so bila v najkrajšem času ostranjena in cesta ponovno odprta za ves promet ob 12.15.