35-letni Mariborčan, ki je vrgel bombo v bankomat, v priporu

Policisti preiskali rop bankomata, aretirali osumljenca, sostorilce pa še iščejo.
Fotografija: Kriminalisti sumijo, da je isti posameznik oktobra lani oropal tudi privatno skladišče v Limbušu. Fotografija je simbolična. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
Odpri galerijo
Kriminalisti sumijo, da je isti posameznik oktobra lani oropal tudi privatno skladišče v Limbušu. Fotografija je simbolična. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo

Mariborski kriminalisti so potrdili, da je 35-letni Mariborčan 23. septembra lani sodeloval pri ropu bankomata, ko so storilci v napravo odvrgli ročno bombo. Kriminalisti še preiskujejo, kdo so bili njegovi sostorilci, so sporočili s PU Maribor. V času zločina so neznane osebe na bankomatu zlomile ekran, nato pa so skozi nastalo odprtino v notranjost bankomata odvrgle ročno bombo M52 P3.

Storilci so takoj zatem ugotovili, da so vrata trezorja bankomata ostala nepoškodovana in da bankovcev ne bo mogoče vzeti, zato so kraj zapustili praznih rok. Lastnika bankomata so s tem oškodovali za okoli 9000 evrov, na trgovskem objektu pa je nastala materialna škoda v višini približno 5000 evrov.

Kriminalisti sumijo, da je isti posameznik oktobra lani oropal tudi privatno skladišče v Limbušu. Prerezal je žičnato ograjo ter vlomil v objekt. Iz skladiščnega prostora je odnesel različno orodje in s tem podjetje oškodoval za okoli 5000 evrov.

Osumljenemu so v torek odvzeli prostost in ga pridržali. Včeraj so ga privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Mariboru, ki je mu je po zaslišanju odredil pripor.