Z obsežno akcijo pogrešanca našli mrtvega

Klemen Musulin je očitno padel čez višji skalni rob in umrl.
Fotografija: Na območju Krvavca so opravili obsežno iskalno akcijo. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Na območju Krvavca so opravili obsežno iskalno akcijo. FOTO: Jože Suhadolnik

Potem ko so že ves teden pogrešali Klemna Musulina, so danes na območju Krvavca opravili obsežno iskalno akcijo. Pri iskanju so bili uspešni, toda na žalost so Musulina našli mrtvega.



Iskalno območje so razdelili na 61 območij, ki jih je pregledovalo 240 usposobljenih iskalcev. Enajst območij je bilo takšnih, da so zahtevali alpinistično opremo in visoko stopnjo usposobljenosti iskalcev. Ta območja so pregledovali policisti gorske enote in gorski reševalci, v iskalni akciji pa so sodelovali tudi vodniki reševalnih psov s pasjimi pomočniki. 

Po besedah vodnika Sebastjana Mohoriča je šlo za največjo iskalno akcijo na območju Gorenjske v zadnjih letih. Matej Brajnik s PU Kranj je pojasnil, da so pogrešanega našli na območju, ki doslej še ni bilo pregledano in je kar precej oddaljeno od običajnih poti. 
 

Našli so ga okoli 12. ure


V iskalni akciji so uporabili tudi policijski helikopter, ki je pregledoval najbolj nedostopna območja Krvavca in brezpilotnik.

Pogrešanega so našli okoli 12. ure med Krvavcem in naseljem Kokra na višini okoli 1.000 metrov. Očitno je padel čez višji skalni rob in umrl.