Zakrinkani razbili lokal in odšli

Trojica je v nekaj sekundah naredila za 2000 evrov škode
Fotografija: V točilnico Mali grad so prišli opremljeni s kladivi in se znesli nad inventarjem. FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
V točilnico Mali grad so prišli opremljeni s kladivi in se znesli nad inventarjem. FOTO: Špela Ankele

Kamnik – »Ti mi boš računal?« je eden od zamaskirancev, ki so v torek razdejali kamniško točilnico Mali grad, le dejal, preden je trojica začela razbijati inventar. Napadalci so s kladivi, ki so jih imeli s seboj, tolkli po vsem, kar jim je v okolici točilnega pulta prišlo pod roke.

Še pred nenavadnim dogodkom je po pripovedovanju Anje Florjančič, ki skupaj z možem Urbanom vodi znano kamniško mikropivovarno in tudi točilnico Mali grad, eden od gostov od natakarja hotel drobiž, ki ga je potreboval za avtomat za oreščke, a mu ga natakar ni mogel dati, ker je bil brez kovancev. Še prej je isti gost, ki je bil v lokalu s še enim moškim, naročil degustacijo piva in džina, a sta nato dejala, da tega ne nameravata plačati.

Približno četrt ure zatem, ko je dvojica zapustila lokal, so v točilnico, v kateri je bilo še nekaj gostov, prišli trije zakrinkani moški. »V rokah so imeli kladiva. Največji, ki je bil najbolj zamaskiran in je imel v rokah največjo macolo, je najbolj tolkel po inventarju,« je povedala Florjančičeva. Ta je na tla zbil tudi avtomat za oreščke, znesel se je še nad aparatom za točenje piva in hladilnikom, ki ga je razbil kar z golimi rokami in se pri tem tudi porezal. Drugi razbijač je stopil za točilni pult in se lotil polic s kozarci in žganimi pijačami. Vse je zletelo na tla in se razbilo. Tretji predrznež pa se je spravil kar nad točilni pult.

Natakar se je na srečo še pred razbijanjem hitro umaknil v prostor za točilnim pultom in tam ostal vse do odhoda razbijačev.
Razgrajanje, ki so ga posnele nadzorne kamere, je trajalo pičlih nekaj sekund, a je napadalcem uspelo v tem času narediti za okoli 2000 evrov škode.

Po tem, ko so razbili točilnico, so vsi trije zakrinkani moški izginili v noč. V večjo poslovno stavbo v Šmarci, kjer je poleg lokala Mali grad še več drugih podjetij, so prišli policisti in prostore pregledovali pozno v noč. »Po doslej zbranih obvestilih je znano, da so v gostinski lokal v okolici Kamnika prišli trije neznanci in začeli razbijati inventar. Razbili so več kozarcev, ograjo in steklo hladilnika. Po dejanju so zbežali,« je včeraj pojasnila tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Nataša Pučko.

Dodala je, da možje v modrem iščejo tri mlajše fante, visoke okoli 180 centimetrov. V torek zvečer so imeli na sebi kratke hlače in črno jopo s kapuco, obraz pa so si zakrivali. Policisti sumijo, da so predrzneži storili kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, za kar je predvidena denarna kazen ali do dve leti zapora.

Preberite še: