Zapeljal pred motorista, trčenje je bilo usodno

Če se povzročitelj nesreče ne bo odzval vabilu, bo sodišče razpisalo mednarodno tiralico s pripornim nalogom.
Fotografija: Motorist nesreče ni preživel. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Motorist nesreče ni preživel. FOTO: Oste Bakal

Sodnica okrožnega sodišča v Murski Soboti Natalija Goldinskij Husar je v zadnjih mesecih večkrat razpisala predobravnavni narok zoper Samirja Čuljaka iz Srbije, saj ga želi vprašati, ali prizna krivdo za povzročitev nesreče, v kateri je lani v trčenju z njegovim tovornjakom umrl 31-letni motorist iz Prlekije. Toda za sodišče je nedosegljiv.

Obtoženi Čuljak se je vabilu večkrat izmikal, in da se to ne bi več ponavljalo, je sodnica na zadnjem naroku odločila, da bo v dveh tednih, če se ne bo odzval vabilu na sodišče, razpisala mednarodno tiralico s pripornim nalogom. Glede na to, da je poklicni voznik, ki s tovornjakom prečka številne evropske države, bi bilo to zanj lahko huda težava.

Poleti 2020 je pri uvozu na pomursko avtocesto v smeri iz Murske Sobote proti Mariboru umrl motorist, 31-letni Matej O. iz Vučje vasi. Trčenje s tovornim vozilom, ki je pripeljalo iz smeri Radencev in zavijalo levo na avtocesto v trenutku, ko se je nasproti pravilno pripeljal 31-letnik, je bilo zanj usodno. Srbskemu državljanu grozi osem let zapora, predvidena je tudi prepoved vožnje motornega vozila.