Gorenjska avtocesta proti Karavankam spet prevozna

Voznikom, ki so obtičali med priključkom Strahinj in krajem nesreče, bo policija omogočila vožnjo mimo kraja nesreče.
Fotografija: Jesenice - vzhod, pogled proti Karavankam FOTO: Prometno-informacijski center za državne ceste
Odpri galerijo
Jesenice - vzhod, pogled proti Karavankam FOTO: Prometno-informacijski center za državne ceste

Zaradi prometne nesreče je bila pri viaduktu Tržiška Bistrica zaprta gorenjska avtocesta proti Jesenicam. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj, sta bili v nesreči udeleženi dve vozili, kombi in osebni avtomobil, ki se je prevrnil na bok. Nesrečo je zaradi nepravilnega premika pri menjavi prometnega pasu povzročil voznik osebnega avtomobila. 

V nesreči se nihče ni poškodoval, nastala je le materialna škoda. Nastal je daljši zastoj, zelo gost promet pa je po podatkih Prometno-informacijskega centra tudi na vzporednih cestah. Kranjski policisti še opozarjajo, da glede na okoliščine obstaja velika možnost zastoja proti in pred Karavankami. 

Polica - Kranj, Polica I pri Naklem FOTO: Prometno-informacijski center za državne ceste
Polica - Kranj, Polica I pri Naklem FOTO: Prometno-informacijski center za državne ceste


Policija je sporočila, naj tovorni promet ostane na avtocesti in se premakne na odstavni pas. Osebna vozila pa naj uporabijo izvoz Strahinj in obvozne ceste (obvoz po regionalni cesti Naklo–Podtabor), v Strahinju pa bo postavljena tudi zapora avtoceste.

Voznikom, ki so ostali med priključkom Strahinj in krajem nesreče, je policija omogočila vožnjo mimo kraja nesreče!

 

Od danes do nedelje bo Ljubljana z okolico znova kolesarski maraton Franja. Vrhunec tridnevnega dogajanja, gre za največji kolesarski dogodek v Sloveniji, bosta nedeljska veliki in mali maraton s startom in ciljem v ljubljanskem nakupovalnem centru BTC.