Zaradi hudih poškodb glave umrla 73-letna kolesarka

Pri vključevanju na prednostno cesto v Šempetru pri Gorici kolesarka ni pustila mimo vseh vozil, vanjo je trčila voznica avtomobila. Kolesarka med vožnjo ni uporabljala čelade in je zaradi hudih poškodb glave kasneje podlegla poškodbam.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Včeraj zjutraj se je okoli pol devete ure zjutraj v Šempetru pri Gorici zaradi neupoštevanja pravil prednosti zgodila hujša prometna nesreča. Policisti so ugotovili, da je 73-letna kolesarka peljala s kolesom z nekategorizirane ceste in se želela vključiti na prednostno cesto. Pri tem pa ni pustila mimo vseh vozil, ki so vozila po prometnem pasu – v tem času je po lokalni cesti pripeljala 57-letna voznica avtomobila, ki pa je kljub umikanju z osebnim vozilom zadela v bok kolesa 73-letnice.

Po trčenju je kolesarka padla po vozišču in z glavo udarila ob tla ter pri tem dobila hude poškodbe glave. Kot so sporočili s PU Nova Gorica, voznica ni uporabljala zaščitne čelade. Po nudeni pomoči na kraju nesreče so kolesarko odpeljali v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici, kjer pa je nato okoli 19. ure zaradi hudih poškodb glave umrla, so danes sporočili z generalne policijske uprave.