Štajerska avtocesta pri Celju po več urah spet odprta

Reševalci so v celjsko bolnišnico prepeljali oba voznika osebnih vozil in njuni sopotnici ter dva voznika kombijev.
Fotografija: Posdpravljanje po nesreči na avtocesti pri Lopati. FOTO: PU Celje
Odpri galerijo
Posdpravljanje po nesreči na avtocesti pri Lopati. FOTO: PU Celje

Celje – Štajerska avtocesta med Lopato in Celjem, ki je bila zaradi zaradi naleta vozil nekaj ur zaprta v smeri proti Mariboru, je znova odprta. Težave so tudi na eni izmed obvoznih cest na Ljubljanski cesti skozi središče mesta, saj so jo zaradi uhajanja plina dopoldan zaprli za ves promet.



Kakor so sporočili s Policijske postaje Celje, je okoli desetih približno pol kilometra za počivališčem Lopata v smeri proti Mariboru tam, kjer izvajajo vzdrževalna dela, prišlo do večje prometne nesreče. Vanjo se je zapletlo sedem vozil – dve tovorni, trije kombiji in dva osebna avtomobila.
 
Policija je že ugotovila, da je nesrečo povzročil 42-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom, sicer državljan Slovenije, ki je trčil v osebno vozilo, ki je pred njim ustavljalo za kolono stoječih vozil. Avtomobil je odbilo v vozilo pred njim, tega pa naprej v tri kombije in tovornjak na začetku stoječe kolone.
 
Reševalci so v celjsko bolnišnico prepeljali oba voznika osebnih vozil in njuni sopotnici ter dva voznika kombijev. Zaenkrat kaže,. Da je bila huje ranjena le 78-letna sopotnica v enem izmed osebnih vozil, pri ostalih pa naj bi šlo za lažje poškodbe.
 
Zaradi preusmerjenega prometa se je prometna gneča povečala na obvozni cesti v Medlogu, obvoznici zahod, na Mariborski cesti pa med vojašnico in avtocestnim priključkom Celje – center.
 
A zaprta je bila tudi druga obvoza cesta, Ljubljanska cesta, in sicer prav tako zaradi prometne nesreče. Ranjen ni bil nihče, a v bližini Avto moto zveze Slovenije iz avtomobila na plinski pogon, ki se je v nesrečo zapletlo, je uhajal plin.