Zaradi nepravilnega prehitevanja hujše poškodovan 56-letni avstrijski motorist

V Bovcu zunaj naselja Srpenica čelno trčenje motorista in osebnega vozila.
Fotografija: Motorist je vozil na čelu skupine motoristov in prehiteval avtomobil ravno tedaj, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljalo drugo vozilo. Fotografija je simbolična. FOTO: Aleš Andlovič/Delo
Odpri galerijo
Motorist je vozil na čelu skupine motoristov in prehiteval avtomobil ravno tedaj, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljalo drugo vozilo. Fotografija je simbolična. FOTO: Aleš Andlovič/Delo

Bovec – Na regionalni cesti med Kobaridom in Bovcem sta dopoldne čelno trčila 56-letni avstrijski motorist in 75-letni voznik osebnega avtomobila. Avstrijec je z motornim kolesom čelno trčil v prednji levi del vozila. Pri tem si je huje poškodoval glavo in je v smrtni nevarnosti.

S kraja nesreče so ga s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policija je o prometni nesreči obvestila pristojne novogoriške pravosodne organe, in sicer preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo.

O dogodku so bili možje v modrem obveščeni ob 10.49. Po prvih zbranih podatkih je motorist vozil kot prvi v skupini motoristov iz Bovca proti Kobaridu. Na ravnem delu ceste – blizu tamkajšnje tovarne – je prehiteval avtomobil, medtem ko mu je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 75-letni voznik avtomobila.

Cesta je bila na tem odseku popolnoma zaprta za ves promet, od 12.25 pa je odprta izmenično enosmerno. Prometni policisti nadaljujejo ogled kraja, je sporočil predstavnik za odnose z javnostjo na novogoriški policijski upravi Dean Božnik.