Na severni ljubljanski obvoznici prometna nesreča s smrtnim izidom

V nesreči pri izvozu Podutik - Koseze je umrl voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je trčil v zadnji del prikolice tovornega vozila.

Objavljeno
06. december 2019 16.19
Posodobljeno
06. december 2019 17.39
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
V. U.
V. U.
Policijsko upravo Ljubljana so okoli 14.30 obvestili, da je na ljubljanski obvoznici pri izvozu Podutik - Koseze v smeri proti Kozarjam prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je umrl voznik osebnega vozila.

Nesreča je za več ur ohromila promet na tem delu obvoznice, območje zastojev je segalo do priključka Nove Jarše. Posledice nesreče so medtem odstranili, a je promet na tem delu še vedno upočasnjen, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Kot nam je sporočil Tomaž Tomaževic s PU Ljubljana, je po doslej zbranih obvestilih 46-letni voznik osebnega vozila znamke Fiat zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del prikolice tovornega vozila, ki je vozil v isti smeri pred njim. Voznik tovornjaka, 40 letni državljan Bosne in Hercegovine, je vozil po desnem prometnem pasu z zmanjšano hitrostjo zaradi gostote prometa.

Trčenje je bilo za 46-letnika usodno, umrl je na kraju nesreče. Policisti še vedno opravljajo ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o okoliščinah nesreče, o ugotovitvah bodo obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

Prometna nesreča ovira tudi promet na primorski avtocesti med priključkoma Unec in Postojna v smeri proti Kopru, še poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.