30 let kazni za umor Meredith Kercher

21-letni Rudy Hermann Guede je bil spoznan za krvega umora britanske študentke Meredith Kercher in obsojen na 30 let zapora. Italijansko sodišče je še odločilo, da bo za njen umor sodilo še dvema osumljenima sostorilcema.

Objavljeno
28. oktober 2008 19.04
Amanda Knox
Ma.J.
Ma.J.
Perugia - 21-letni Rudy Hermann Guede je bil spoznan za krvega umora britanske študentke Meredith Kercher in obsojen na 30 let zapora. Italijansko sodišče je še odločilo, da bo za njen umor sodilo še dvema osumljenima sostorilcema Amandi Knox in Raffaelu Sollecitu, in sicer četrtega decembra.


Primer Meredith Kercher je bil deležen veliko pozornosti zaradi grozlljivih podrobnosti. 21-letno študentko na izmenjavi v Perugii so na pol golo in s prerezanim vratom našli v postelji drugega novembra lani. V policijskem poročilu je pisalo, da je možno, da so jo pred smrtjo spolno zlorabili.

 

Za umor so osumljeni Meredithina sostanovalka Amanda Knox in njen bivši italijanski spremljevalec Raffaele Sollecito, ki sta v priporu že skoraj leto dni. Sodni postopek zoper tretjega osumljenca Rudya Guedo je na željo njegovega odvetnika poteka ločeno in hitreje.


Tožilstvo domneva, da je Gueda ob pomoči drugih dveh osumljencev spolno napadel Kercherjevo, nato pa so jo zadavili in zabodli ter zločin poskušali prikazati kot rop, saj so ji vzeli denar, kreditne kartice in mobilni telefon.

 

Vsi trije osumljeni obtožbe zanikajo. Guede je sicer priznal, da je bil v hiši, ko je Meredith umrla, da pa jo je ubil neznan napadalec, ko njega ni bilo v sobi.