Avstrijska policija prijela Slovenca, ki je prodajal drogo

Za 34-letnega Slovenca so izdali evropski priporni nalog in ga kmalu prijeli na Hrvaškem ter izročili Avstriji.
Objavljeno
11. januar 2018 09.53
Ma. F., STA
Ma. F., STA
Linz − V rokah avstrijskih organov je pristal Slovenec, ki je bedel nad prodajo droge iz Slovenije v Avstrijo. 34-letnik je naročila za 14 tovrstnih dobav delil kar iz zapora, ki ga je medtem že zapustil. Zdaj so ga na podlagi evropskega pripornega naloga prijeli na Hrvaškem in izročili Avstriji, je v sredo sporočila policija v Zgornji Avstriji.

Avstrijska policija je preiskavo primera začela že avgusta 2016, ko so v povezavi s prodajo 3,8 kilograma marihuane aretirali 21-letnika iz Laakirchna v Zgornji Avstriji in 30-letnika iz Slovenije. Oba sta takrat za to prejela zaporne kazni, ki sta jih že odslužila in sta spet na prostosti.

Del marihuane in manjše količine kokaina, ecstasyja in amfetaminov naj bi 21-letnik iz Zgornje Avstrije že v letu pred aretacijo kupil od zdaj prijetega 34-letnega Slovenca. Ta je bil med oktobrom 2015 in februarjem 2016 zaradi trgovine z drogami v zaporu v Leobnu na avstrijskem Štajerskem.

To mu ni preprečevalo, da bi izdal naročilo za dobavo 3,5 kilograma marihuane iz Slovenije 21-letnemu Avstrijcu. 30-letni Slovenec, ki so ga leta 2016 prijeli skupaj z njim, je bil prevoznik.

Ko so preiskovalci ugotovili, kdo je stal za naročilom, je bil 34-letni Slovenec že spet na prostosti, zaradi česar so zanj izdali evropski priporni nalog. Kmalu so ga prijeli na Hrvaškem in ga v torek izročili Avstriji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.