Doma sta imela pravo malo orožarno

Policisti so Mariborčanoma zasegli pištoli, avtomatsko puško, dušilce, detonatorje, eksploziv, nabojnike, naboje, ...

Objavljeno
16. oktober 2013 15.24
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so v nedeljo dopoldan na avtocesti Ljubljana-Celje pri izvozi Blagovica ustavili osebno vozilo, v katerem sta bila Mariborčana, stara 38 in 40 let. Med postopkom so opazili, da je sopotnik iz predala vzel vrečko in jo skril v oblačila. Policisti so jo zasegli in s preliminarnimi testi ugotovili, da je bilo v vrečki 500 gramov heroina in Mariborčanoma odvzeli prostost.

Na podlagi odredbe sodišča so v ponedeljek pri osumljenima opravili hišne preiskave in med drugim zasegli dve pištoli, avtomatsko puško, 13 nabojnikov, okrog 730 nabojev različnih kalibrov, pet dušilcev, 500 gramov smodnika, detonatorje, plastičen eksploziv, daljnogled, lisice, gumijevko in boksar. Za nič od naštetega moška nista imela ustreznih listin.

NMed hišno preiskavo so zasegli še okrog 40 gramov heroina in elektronske tehtnice. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem sta bila Mariborčana privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Za kaznivo dejanje s področja neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami je sicer predvidena kazen od enega do 10 let zapora, za kaznivo dejanje s področja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem pa zaporna kazen od šest mesecev do pet let.