Hells Angels zavračajo obtožbe policije

Motoristi trdijo, da ne prodajajo drog in orožja, saj da jih družita le želja po vožnji z motorjem in humanitarna dejavnost.

Objavljeno
11. oktober 2016 18.54
Hells Angels Jesenice
Blaž Račič
Blaž Račič

Jesenice – Po policijski preiskavi, v kateri so policisti razbili kriminalno združbo, ki je delovala v okviru hierarhično organizirane motoristične skupine in se je predvsem na območju Gorenjske in Avstrije ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog in z orožjem, so v motorističnem klubu Hells Angels MC Steel City zavrnili navedbe o povezavi obtožb z njihovimi člani.

Podpredsednik motorističnega kluba Hells Angels MC Steel City na Hrušici se na današnji novinarski konferenci, ki jo je za motoristični klub sklical Bartolo Lampret, nekdanji tiskovni predstavnik policijske uprave Maribor in mariborskega župana Andreja Fištravca, ni predstavil z imenom in priimkom, ampak zgolj z nadimkom, po katerem je znan v motorističnem svetu - Dado (pri tem so od novinarjev zahtevali, da se pred postavljanjem vprašanj predstavijo z osebnim imenom in imenom medija).

Dado je povedal, da so policisti preiskali nekaj stanovanj članov kluba in poslovnih prostorov in pri tem »ni bilo najdeno nobenih prepovedanih drog niti sledi, ki bi nakazovale na trgovanje ali proizvodnjo le-teh oziroma prepovedanih športnih substanc«. Nihče od njihovih članov ni bil po koncu preiskave pridržan, niti ni bil nihče filmsko aretiran, je povedal in zatrdil: »Dejansko informacijo o filmski aretaciji imamo, vendar ne gre za našega člana.«

Šolsko orožje za dekoracijo prostorov

Pojasnil je še, da so bile »zasežene tri šolske granate, katere ni mogoče uporabiti kot orožje in so več let služile dekoraciji klubskih prostorov, prav tako tudi šolsko orožje tipa osa. Vse najdeno ni mogoče uporabiti za bojno delovanje in je namenjeno izključno šolanju. Zaseženi lokostrel je moč kupiti v prosti prodaji, edini pogoj za nakup je polnoletnost.«

Dado je izpostavil, da je zaradi nekorektnega poročanja nekaterih medijev in navajanja nepreverjenih informacij sam ostal brez službe, v duševni stiski se je znašel njegov osemletni sin, ki so ga v šoli spraševali ali njegov oče res prodaja drogo.

Dado je zavrnil tudi navedbe nekaterih medijev, da je bil kot »domnevni vodja tolpe« podpredsednik Hells Angels MC Steel City pridržan in bo do sojenja ostal v priporu. Zatrdil je, da je bil pridržan samo za čas hišnih preiskav, prav tako ga ni zaslišal preiskovalni sodnik. Zatrdil je še, da »niti eden od osmih preiskanih objektov, vozil, ki so povezani z našim klubom oziroma z našimi člani, ni nikoli služil kot prostor za skladiščenje droge, prepovedanih športnih substanc ali orožja, kar je tudi razvidno iz policijskih zapisnikov.«

Na navedbe policije, da so motoristični klubi običajno relativno majhne, zelo zaprte in hierarhično organizirane okoli ozkega kroga vodilnih članov in da se njihovo delovanje v posamičnih primerih povezuje z različnimi kaznivimi, je odvrnil, da niso nikakršna kriminalna organizacija, temveč gre za klub motoristov, ki jih druži želja po vožnjah z motorji, humanitarnem delovanju in druženju z ostalimi motoristi in drugimi ljubitelji motoristične subkulture.