Na Tolminskem se je hudo poškodoval jadralni padalec

Kmalu po vzletu ga je zaneslo proti pobočju, kjer je zadel ob vejo drevesa, nato drevo, potem pa padel in si zlomil kolk.

Objavljeno
21. julij 2015 13.56
mfe jadralni padalec
I. R., kronika
I. R., kronika

Tolmin − Jadralni padalec, ki je včeraj popoldne zašel v težave pod grebenom hriba Kobala na Tolminskem, se je v nesreči hudo ranil.

Kot sporočajo z novogoriške policijske uprave, je 60-letni jadralni padalec okoli 14. ure poletel z vzletišča na Kobali nad Tolminom v smeri Kobilje glave. Kmalu po vzletu je opazil, da je pozabil vklopiti višinomer z dodatnimi funkcijami. Medtem ko ga je poskusil vklopiti med letom, je bil zaradi tega očitno premalo pozoren nad smerjo in položajem padala oziroma leta jadralnega padala, zato ga je zaneslo levo proti pobočju, kjer je z jadralnim padalom zadel ob vejo drevesa, nato ga je zaneslo v smreko, potem pa je padel na pobočje, približno sto metrov pod grebenom omenjenega hriba.

Pri tem je dobil hude telesne poškodbe (sum zloma levega kolka). Kasneje so hudo poškodovanemu padalcu prvo pomoč nudili pripadniki GRS iz Tolmina, člani dežurne ekipe GRS na Brniku pa so ga s policijskim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

»Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo policisti v zvezi z nesrečo jadralnega padalca na Tolminskem s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici in pristojno službo za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov pri ministrstvu za infrastrukturo,« še dodajajo na PU Nova Gorica.