Kradli v trgovinah, zdaj ždijo v priporu

Devet prodajaln na širšem območju Dolenjske in v Ljubljani so olajšali za 8000 evrov.

Objavljeno
17. januar 2017 15.25
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek
Novo mesto, Krško - Policisti so s kazensko ovadbo k preiskovalni sodnici v Krškem privedli več osumljencev starih od 18 do 24 let, ki so po dolenjskih trgovinah in v Ljubljani kradli kozmetiko, obutev in oblačila, pri čemer so trgovce oškodovali za dobrih 8000 evrov. Preiskovalna sodnica je za vse odredila sodno pridržanje.

Na mejnem prehodu Obrežje so v večernih urah za izstop iz države v osebnem avtomobilu mercedes čakali hrvaški državljani. Policisti so opravili mejno kontrolo in v prtljažniku avtomobila naleteli na večjo količino kozmetike, oblačil in obutve, na posameznih artiklih pa so bile še vedno nameščene varnostne kode iz prodajaln. In radovedni policist je začel zastavljati vprašanja. Voznik in potniki možu postave niso znali pojasniti izvora predmetov in niso imeli dokazil o lastništvu. Po pogovoru s peterico dolgoprstnežev so policisti zaradi suma, da izdelki izvirajo iz kaznivih dejanj, vsem odvzeli prostost in jih pridržali. Zasegli so tudi avtomobil in predmete.

Krški policisti so nato med preiskavo ugotovili, da so trije moški in dve ženski minulo soboto pripotovali v Slovenijo z namenom, da izvršijo več kaznivih dejanj tatvin iz prodajaln. Ugotovljeno je bilo, da so iz devetih prodajaln v Brežicah, Krškem, Novem mestu in v Ljubljani ukradli za okoli 8000 evrov različnih kozmetičnih izdelkov oblačil in obutve. V prodajalnah so izdelke odlagali v posebej prirejeno večjo torbo, ki je onemogočala sprožitev varovalnega sistema pri odhodu iz prodajalne, so sporočili z novomeške policijske uprave.