Kriminalisti zaradi umora ovadili 87-letnika

Tragedija med zunajzakonskima partnerjema se je zgodila zaradi nesoglasij finančne narave, ki so trajala že nekaj let.

Objavljeno
31. januar 2017 14.41
Nova vozila policije
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Maribor − Mariborski kriminalisti so danes na tamkajšnje tožilstvo podali kazensko ovadbo proti 87-letnemu moškemu zaradi utemeljenega suma, da je v noči s sobote na nedeljo umoril 70-letno partnerko, s katero sta živela v zunajzakonski zvezi. Storilcu, ki je v mariborski bolnišnici, zaradi poškodb še niso odvzeli prostosti.

Kot je povedal vodja mariborskih kriminalistov Robert Munda, se je tragedija po njihovih ugotovitvah zgodila zaradi nesoglasij med partnerjema, ki so trajala že nekaj let. Povod za dejanje je bil finančne narave, saj je menda žrtev pred leti prodala nepremičnino, osumljeni pa je menil, da kupnina ni bila pravilno porabljena.

»Sprla sta se že v soboto zvečer, pri tem pa je žrtev osumljenemu postavila nekaj pogojev za nadaljnje skupno bivanje, kar ga je očitno tako razjezilo, da je žensko umoril s pištolo, medtem ko je ležala v postelji,« je povedal Munda in dodal, da je preiskava pokazala, da 87-letnik za orožje ni imel ustreznih dovoljenj.

Takoj po dejanju je storilec poskušal soditi še sebi, a se je po strelu onesvestil in se prebudil šele naslednje jutro. Ko je ugotovil, kaj je storil, je obvestil reševalce. Ženska je ob njihovem prihodu nekaj po osmi uri zjutraj še kazala znake življenja, zato so jo začeli oživljati, a je kljub trudu reševalcev na kraju dogodka umrla.

Zaradi poškodb so storilca prepeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju, zaradi česar mu kriminalisti doslej še niso mogli odvzeti prostosti. Po Mundovih besedah storilec sicer ni v smrtni nevarnosti. Po njihovi ovadbi bo tožilstvo v prihodnjih urah proti njemu podalo predlog za uvedbo preiskave.

Za to, da niti sosedje niso slišali dogajanja, je po Mundovih besedah glede na preiskane okoliščine in način storitve dejanja več razlogov, a podrobnosti ni pojasnil. Ženska je bila po informacijah policije sicer že več let žrtev nasilja partnerja, a doslej teh dejanj nikoli ni prijavila.

»Je pa o njih večkrat potožila bližnjim, a hkrati od njih zahtevala, da se ne vtikajo v njeno življenje in ne prijavljajo dejanj,« je še dodal vodja mariborskih kriminalistov.