Madžarski par oropal dva bankomata

Policisti prijeli 44-letnega Madžara in njegovo 36-letno partnerko, ki ki jima je s prirejeno napravo na dveh bankomatih uspelo ukrasti 270 evrov.

Objavljeno
27. januar 2015 11.42
gpu-denar
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Ljubljana − V prestolnici so policisti prijeli 44-letnega moškega in 36-letno žensko, oba sta Madžarska državljana, ki ju sumijo, da sta se z ropanjem bankomatov dokopala do 270 evrov. V dobrem mesecu so policisti na območju centra Ljubljane zaznali poskuse zlorab na bančnih avtomatih. Madžarski par se je kraje lotili tako, da sta v režo za izdajo potrdila o opravljeni transakciji in v režo za izdajo denarja namestila ploščice z lepilnim trakom, ki so zadržale izdajo denarja in potrdila o opravljeni transakciji.

Policisti so po prijavah povečali nadzor v okolici bančnih avtomatov, prav tako pa uvedli intenzivno kriminalistično preiskavo. »Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so na podlagi zbranih dokazov in obvestil prepoznali in identificirali moškega in žensko, ki sta izvrševala zgoraj opisana kazniva dejanja, in sicer sta v času od 21. decembra lani do 21. januarja letos izvršila doslej preiskanih in dokazanih osem kaznivih dejanj,« je sporočila tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Nataša Pučko.

Z dvema dejanjema sta po navedbah policije povzročila za 270 evrov škode, v preostalih primerih pa je ostalo dejanje pri poskusu, saj so oškodovanci o zadržanju gotovine obvestili policijo in bančne uslužbence. Madžara so policisti  privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanju odredil pripor.

Policisti ji sumijo storitve velike tatvine, za katero je po kazenskem zakoniku predvideno do pet let zapora.