Na avtocesti vozil v nasprotno smer

78-letnega voznika so izsledili in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Objavljeno
14. maj 2015 15.03
dja/ac
J. M., kronika
J. M., kronika

Novo mesto – Policiste Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto je nekaj po 9. uri občan obvestil, da je v Dobruški vasi voznik osebnega avtomobila zapeljal na avtocesto proti Novemu mestu v nasprotni smeri.

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so kasneje ugotovili, da je kršitelj vozil v nasprotni smeri po prehitevalnem pasu in ogrožal ostale udeležence v prometu, ki se jim je uspelo izogniti trčenju. Voznik je na avtocesti avtomobil polkrožno obrnil in avtocesto zapustil na izvozu za Dobruško vas.

78-letnega voznika so izsledili in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Po zaključenem postopku ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Policija voznikom, ki opazijo, da nekdo vozi v napačni smeri ali so o tem obveščeni, svetuje, naj zmanjšajo hitrost in vklopijo vse štiri smernike, da na ta način na nevarnost opozorijo druge voznike. Vozijo naj zelo previdno, upoštevajo varnostno razdaljo in o nevarnosti čim prej obvestijo policiste na številko 113.