Na Molički peči našli mrtvega vodjo Jamarske reševalne službe

Pokojni je bil vodja Jamarske reševalne službe Rajko Bračič. Umrl je naravne smrti.
Objavljeno
03. november 2013 11.08
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Luče - V Kamniško-savinjskih Alpah so na Molički peči nad Lučami danes nekaj pred drugo uro zjutraj našli mrtvega vodjo jamarske reševalne službe Rajka Bračiča, so sporočili iz Jamarske reševalne službe.

»JRS je tako izgubila svojega vodjo - srce in motor Jamarske reševalne službe Slovenije,« so zapisali. 

Na Policijski upravi Celje so za STA povedali, da je umrl naravne smrti. Reševalci iz Celja so se odpravili ponj, da ga prepeljejo v dolino, poleg pa so tudi policisti, so povedali na Upravi RS za zaščito in reševanje.

Bračič se je v jamo na Moličko peč podal v soboto. Zaradi slabosti je odšel iz jame, a ni prehodil sestopa do avta. Ko so ga ponoči našli na poti, mu niso mogli več pomagati.

Bračič je bil star 49. let in je imel 32 let delovnih izkušenj. Bil je inštruktor jamarstva in jamarskega reševanja, v svoji karieri je izobrazil preko 50 kandidatov. Vodja Jamarske reševalne službe je bil od leta 2013.

Dolga leta je raziskoval in dokumentiral slovenske jame, tudi visokogorska brezna na območju Kamniško - savinjskih Alp in Julijskih Alp. Bil je tudi dolgoletni urednik Jamarskega biltena.