Nasilje nad ženo in hčerko

Novogoriški policisti so zaradi dveh kaznivih dejanj nasilja v družini in kaznivega dejanja poskusa napada na uradno osebo, ko ta opravlja svoje naloge, ovadili 51-letnega moškega iz okolice Nove Gorice.

Objavljeno
26. november 2008 16.55
V celjskem lokalu je prišlo do streljanja
Kl.K./STA
Kl.K./STA
Nova Gorica - Novogoriški policisti so zaradi dveh kaznivih dejanj nasilja v družini in kaznivega dejanja poskusa napada na uradno osebo, ko ta opravlja svoje naloge, ovadili 51-letnega moškega iz okolice Nove Gorice. V četrtek so ga privedli na novogoriško okrožno sodišče, kjer so po zaslišanju zanj odredili pripor, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

 

Policisti so 51-letnega Novogoričana prvič osumili kaznivega dejanja nasilništva 30. septembra letos, ko so po obvestilu občanke, da mož nad njo in nad ostalimi družinskimi člani izvaja nasilje, osumljenemu zasegli lovsko orožje ter mu odredili ukrep prepovedi približevanja ženi in ostalim družinskim članom, so sporočili s PU Nova Gorica.


Nasilje nad ženo in hčerko

 

Po preteku veljavnosti odrejenega ukrepa se je 17. novembra po navedbah PU Nova Gorica dejanje nasilja nad ženo in hčerko, ki ga je tokrat policiji prijavil novogoriški Center za socialno delo, ponovilo. Policisti so Novogoričana osumili kaznivega dejanja nasilja v družini po določbah novega kazenskega zakonika, ki je začel veljati 1. novembra letos. O obeh dejanjih so obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, ki je usmerjalo predkazenski postopek, ter osumljencu ponovno odredili ukrep prepovedi približevanja.

 

Zaradi preverjanja suma samomora omenjenega moškega so policisti 19. novembra vstopili v hišo in v spalnici našli na postelji ležečega osumljenca, ki je le spal. Moški je policistom, potem ko so od njega zaradi zagotovitve spoštovanja odrejenega ukrepa prepovedi približevanja zahtevali, naj se odstrani, začel groziti, da "iz hiše ne bodo odšli živi ter da bo enako storil z ženo", so zapisali na PU Nova Gorica.

 

Policisti so moškega z uporabo fizične sile in sredstev za vklepanje privedli na novogoriško policijsko postajo, kjer so ga osumili storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti. Zoper njega so odredili pridržanje in ga naslednji dan privedli k preiskovalnemu sodniku na novogoriško okrožno sodišče, ki je zanj odredil pripor. Za omenjeno kaznivo dejanje pa je zagrožena zaporna kazen do petih let zapora, so še sporočili s PU Nova Gorica.