Odvetnici Jagodi Cujnik ponoči zažgali avtomobil

Najprej so razbijali po oknih, nato je počilo. »Bojim se, da je šlo za opomin.« Storilca še iščejo.

Objavljeno
10. maj 2016 17.18
in PGD Domžale-mesto.
Jure Predanič, A. S. H.
Jure Predanič, A. S. H.

Ljubljana – Domžalsko odvetnico Jagodo Cujnik so v noči na torek močno prestrašili neznanci, ki so najprej razbijali po oknih njene hiše, nato pa ji celo zažgali avtomobil. Policija preiskuje poškodovanje tuje stvari in povzročitev splošne nevarnosti, so nam potrdili na ljubljanski policijski upravi.

»Zbudilo me je glasno razbijanje po hišnih oknih. Pogledala sem na uro, bila je 2.39. Tolklo je, kot da bi po oknih udarjala košara bagra, niso pa se razbila, saj so protivlomna,« je za Dnevnik povedala Cujnikova. »Sledilo je deset minut tišine, nato se je udarjanje ponovilo. Takrat je tudi počilo. Mislila sem, da je razneslo centralno peč.« Izkazalo pa se je, da je razneslo rezervoar njenega avtomobila, ki so ga zažgali.

Prestrašena odvetnica, ki je bila v hiši sama, je po lastnih besedah zaklenila hodnik, ki vodi v spalnico, in bila tako panična, da niti ni zmogla poklicati policije. Nato je le odšla na balkon ter z vpitjem priklicala sosede, ti so zatem poklicali na pomoč.

Če je republiški center za obveščanje še poročal, da je ob 2.56 v Obrtniški ulici v Domžalah parkiran mercedes A zagorel iz neznanega vzroka, pa so na ljubljanski policijski upravi povedali, da preiskujejo kaznivo dejanje.

»Okrog 3. ure smo bili obveščeni o požaru v Domžalah. Po prvih zbranih obvestilih je bilo znano, da je zagorelo vozilo, parkirano na dvorišču pred stanovanjsko hišo. Na kraju so intervenirali gasilci, ki so požar pogasili, policisti pa so zavarovali kraj in začeli ogled v jutranjih urah. Dosedanje ugotovitve ogleda kažejo, da je požar na vozilu posledica kaznivega dejanja. Prav tako je bilo z ogledom ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval steklo na oknih stanovanjske hiše, saj je vanje vrgel kamenje. V dogodku nobena oseba ni bila poškodovana, nastalo pa je za približno 10.000 evrov škode, kajti osebno vozilo znamke Mercedes Benz je v celoti zgorelo, požar je delno poškodoval tudi ograjo ob stanovanjski hiši. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi s sumom kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari in povzročitve splošne nevarnosti,« je sporočila tiskovna predstavnica policijske uprave Nataša Pučko.

»Bojim se, da je šlo za opomin in da je dogodek povezan z mojim odvetniškim delom,« je za Dnevnik še povedala odvetnica, ki pa ne ve, kdo bi se lahko tako spravil nanjo. V tem poklicu je sicer že več kot dvajset let.