Nizozemci na »tripu« izgubili prijatelja

Mladi turisti so med eksperimentiranjem z drogo LSD v gozdu izgubili prijatelja. Policija ga je našla čez tri ure.

Objavljeno
14. avgust 2015 13.29
vidic/policija
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Novo mesto − Občani so dolenjske policiste včeraj nekaj po 14. uri obvestili o nenavadnem vedenju tujcev, ki so v okolici Otočca ustavljali voznike osebnih avtomobilov in vznemirjali prebivalce. Po neuradnih informacijah so ustavljali voznike, ker so potrebovali pomoč zaradi izgubljenega prijatelja. »Policisti so odšli na kraj dogajanja in ugotovili, da gre za tri državljane Nizozemske, stare 20 in 21 let, ki so bili očitno pod vplivom psihoaktivnih snovi,« so sporočili iz novomeške policijske uprave. Na kraj so poklicali tudi reševalce, ki so morali enega izmed tujcev zaradi prevelike količine zaužitih prepovedanih drog odpeljati v bolnišnico.

Nizozemci so slovenskim varuhom reda in miru pojasnili, da se je v gozdu izgubil eden izmed njihovih prijateljev, ki je bil domnevno prav tako pod vplivom prepovedanih drog. V iskalno akcijo pogrešanega se je vključilo večje število policistov, policisti vodniki službenih psov in gasilci. Pogrešanega so iskali tudi s pomočjo policijskega helikopterja.

»Nekaj po 17. uri so obnemoglega in lažje poškodovanega 20-letnega državljana Nizozemske našli v bližini potoka pri Dolenji vasi. Policisti so tujcem zasegli manjšo količino pivnikov prepovedane droge LSD. Proti štirim državljanom Nizozemske so uvedli postopek o prekršku,« so še sporočili s policije.