Oborožen rop zlatarne v Ljubljani

Dva oborožena storilca oropala zlatarno Trtnik. Po prvih podatkih ni bil nihče poškodovan.

Objavljeno
29. februar 2016 12.36
ima/malan
Mi. K.
Mi. K.

Ljubljana − Nekaj minut pred deseto uro dopoldne sta dva moška oropala zlatarno na območju ljubljanske mestne četrti Polje, je za Delo potrdila tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave. »Policisti so na kraju dogodka, po prvih podatkih pri tem ni bil nihče ranjen,« je še dodala tiskovna predstavnica. Kot je še sporočila, sta v prodajalno stopila dva moška. Eden od njiju je imel pri sebi predmet, podoben pištoli, in zagrozil prodajalki.

Rop se je zgodil slab mesec po tem, ko so neznanci sredi belega dne oropali draguljarno Malalan v starem mestnem središču Ljubljane in pri tem ranili enega izmed uslužbencev. Roparja sta iz draguljarne, ki je bila že večkrat tarča zlikovcev, odnesla nakit in peš zbežala proti Ljubljanici. Za njima se je pognal eden izmed zaposlenih. Ko je na obrežju Ljubljanice dohitel roparja, sta se začela ruvati, ropar pa je uslužbenca ustrelil ter pobegnil. Reševalci nujne medicinske pomoči so poškodovanega odpeljali v klinični center. Moški ni bil v smrtni nevarnosti.

Dan kasneje so policijski potapljači pri pregledu Ljubljanice našli tudi pištolo, o kateri predvidevajo, da je bila uporabljena pri ropu.

Policija sicer še vedno išče dva storilca, oba sta stara od 30 do 40 let. Prvi je bil oblečen v temno jakno, sive hlače in temnejše športne copate ter zamaskiran z nekakšnim šalom ali masko, na glavi je imel kapuco, na rokah pa rokavice. Drugi ropar je bil oblečen v črno jakno, jeans hlače, imel je rdeče športne copate, na glavi kapo svetlejše barve, zamaskiran je bil z nekakšnim šalom ali masko, na rokah je imel rokavice.

»Še vedno naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah ropa ali pa o ukradenem vozilu znamke Toyota Rav 4, ki so ga uporabili pri ropu, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali na intervencijsko številko 113 ali anonimni telefon 080 1200,« je včeraj sporočila tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Nataša Pučko.