Po ljubljanskih cestah divjal kot v filmu

Policisti so voznika (to naj bi bil Stephen Casiraghi) prijeli, še vedno pa zbirajo informacije o dogodku.

Objavljeno
26. marec 2017 14.21
*lvu* POLICIJA
Ma. J.
Ma. J.
Ljubljana – V soboto nekaj po deveti uri zjutraj so policisti v središču Ljubljane poskušali ustaviti renault clio, ki je imel nameščeni različni registrski tablici. A voznik ni ustavil, pač pa je pobegnil in z divjo vožnjo ogrožal pešce in druge voznike.

Kot so po sobotni akciji sporočili z ljubljanske policijske uprave, so »policisti zapeljali za vozilom in ga s predpisanimi znaki začeli ustavljati, voznik pa na znake policije ni ustavil, ampak je pospešeno vožnjo nadaljeval v smeri Zelene jame, kjer je nato vozilo ustavil, odstranil tablici z vozila in ju odvrgel, sam pa pobegnil peš med stanovanjske bloke«.

Drugi vozniki so se morali umikati z vozišča

Po pregledu območja so policisti 48-letnika prijeli in mu odvzeli prostost. Po poročanju portala 24ur.com je to stari znanec policije Stephen Casiraghi, ki je na prostosti šele dobra dva tedna. Našli so tudi odvrženi tablici, ki sta bili v preteklih dneh ukradeni na območju Ljubljane.

Casiraghi je divjal po cestah v širši okolici kliničnega centra: bežal je od Njegoševe ceste do Hrvatskega trga, po Ilirski, Rozmanovi in Maistrovi ulici, čez Masarykovo nazaj na Njegoševo cesto, od tam na Bohoričevo in Potrčevo ulico pa po ulici Pod ježami do Partizanske in Rojčeve ulice. Kot so sporočili s policije, je s predrzno in nevarno vožnjo ogrožal pešce in nasproti vozeče voznike, ki so se morali tudi umikati z vozišča, da so preprečili trčenje.

Policija morebitne priče in oškodovance prosi, da podatke o sobotnem dogodku sporočijo na najbližjo policijsko postajo oziroma PP Ljubljana Moste, po telefonu na interventno številko 113 ali po anonimnem telefonu 080 1200.

Na prostosti zaradi napačnega združevanja kazni

Kot je znano, je Stephen Casiraghi na prostosti spet od 10. marca, ko so ga po sklepu vrhovnega sodišča izpustili iz zapora na Dobu. Zaradi različnih kaznivih dejanj je bil že večkrat obsojen, med drugim zaradi posilstva, ropa menjalnice, poskusa ropa v restavraciji, zažiga policijskih avtomobilov, ugrabitve in spolnega izživljanja nad avtostoparko, poskusa napada na paznika v zaporu na Povšetovi in napada na pravosodnega policista. Oseminštiridesetletnik je tako približno 20 let življenja preživel za zapahi.

Enotna kazen 22 let in 11 mesecev zapora bi se mu iztekla avgusta 2019, a je septembra lani vložil zahtevo za varstvo zakonitosti zaradi nepravilnega združevanja kazni, vrhovno sodišče pa mu je ugodilo in v začetku marca prekinilo njegovo prestajanje kazni, tako da je pred dobrima dvema tednoma odkorakal na prostost. A tudi tokratna epizoda na svobodi ni trajala dolgo.

Casiraghi v več postopkih tudi toži državo za odškodnino. Med drugim za 150.000 evrov, ker da ga je leta 2011 v mariborskem zaporu poškodoval pravosodni policist. Sojenje v tej zadevi je bilo pred dnevi na mariborskem sodišču, odločitev sodnika pa naj bi bila znana v prihodnjih tednih.