Policista iz reke rešila žensko

Ker ženska policistov ni pričakala na dogovorjenem mestu, sta jo iskala in nato uspešno rešila iz Drave.

Objavljeno
26. februar 2015 11.36
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika

Maribor − Pred dnevi sta policista pogumno iz vode potegnila žensko, ki bi se lahko utopila, je danes sporočil tiskovni predstavnik policijske uprave Maribor Miran Šadl. Policista sta se sicer ob deveti uri zvečer napotila na intervencijo zaradi nasilja v družini. Ker žrtve kaznivega dejanja ni bilo na dogovorjenem mestu pri pešpoti na Ruški cesti v Mariboru, ki je nad Studenško brvjo, sta jo policista začela iskati.

»Ob temeljitem pregledu brežine reke sta približno 50 metrov od Studenške brvi v smeri Koroškega mostu ob betonskem temelju opazila osebo, ki je bila vse do vratu v reki Dravi, z eno roko pa se je močno držala betonskega dela temeljev. En policist je takoj stekel do nje, jo prijel, z drugo roko pa se oklenil kovinske ograje, ter tako preprečil, da bi oseba potonila oziroma da bi jo odnesel tok reke Drave,« je povedal Šadl.

Na pomoč mu je takoj priskočil njegov kolega in ga prijel, tako da ni zdrsnil v vodo. Nato sta s skupnimi močmi utapljajočo se žensko rešila in potegnila iz reke. »Premočeno, premraženo in podhlajeno žensko sta pripeljala po poledenelem in zasneženem delu pešpoti do Studenške brvi, nato pa po vzpenjajoči se cikcak pešpoti do Ruške ceste, kjer sta jo predala reševalcem. Ti so jo oskrbeli in jo odpeljali na pregled v UKC Maribor,« je še sporočil Šadl.

»Opisani primer kaže, da so za uspešno delo policista potrebni pogum, temeljitost in vztrajnost, kar sta dokazala tako, da se nista zadovoljila z dejstvom, da žrtve kaznivega dejanja ni na dogovorjenem kraju. Posebej pa izstopa ravnanje obeh policistov, ki sta se, da bi rešila žensko iz mrzle vode, na neosvetljenem kraju sama izpostavila nevarnosti, da na zasneženi in poledeneli brežini padeta v reko,« je bil na na svoja kolega ponosen Šadl.