Policisti prijeli dva domnevna trgovca z drogo

Ko so policisti že mislili, da imajo edinega pravega nepridiprava, so naleteli še na mladeniča, ki je z avtom pobegnil in se nato zaletel še v policijski avto.

Objavljeno
03. februar 2017 16.25
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek
Črnomelj, Novo mesto − Črnomaljski policisti so pridobli odredbo sodišča in pri 60-letnem Belokranjcu z območja Semiča opravili hišno preiskavo. Naleteli in zasegli so pet kilogramov prepovedane konoplje, 1210 tablet, za katere obstaja sum, da imajo opojne učinke, ter opremo in pripomočke za gojenje halucinogenih gob.

Poleg omamnih snovi in aparatur so možje v modrem zasegli še avtomatsko puško, pištolo, 129 nabojev in prepovedan pirotehnični izdelek. Za zaseženo orožje moški nima ustreznih dovoljenj. Odvzeli so mu prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil sodno pridržanje. Da so naleteli na odkritje tega človeka, ki se je menda že dolgo ukvarjal s tovrstnimi kaznivimi dejanji, je posledica zaužitja prepovedanih drog mladoletnika, ki je v začetku leta moral poiskati zdravniško pomoč. Črnomaljski policisti so takrat vajeti vzeli v svoje roke in po opisu domnevnega storilca tudi prijeli.

Policistom je skušal zbežati

Ko so bili policisti že povsem prepričani, da so primer zaključili, so v nadaljevanju preiskave ugotovili, da je kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in orožja osumljen tudi njihov stari znanec, 27-letni moški, prav tako z območja Semiča.

Minuli konec tedna so tudi zanj pridobili odredbo sodišča za hišno preiskavo. Potem pa se je začela zgodba odvijati po scenariju, ki se ga ne bi branil niti ameriški filmski igralec Clint Eastwood. Osumljenec je namreč poskušal pobegniti in se izogniti kazenskemu pregonu, vendar so ga možje v modrem med vožnjo izsledili v Črnomlju. Ustavljali so ga s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo.

Iz vozila je odvrgel več paketov s prepovedano drogo in med begom povzročil še prometno nesrečo, saj je trčil naravnost v službeno vozilo policije. Nato je poskušal pobegniti še peš, vendar so ga fizično dobro usposobljeni policisti ujeli in pridržali. Našli in zasegli so odvržene pakete s prepovedano drogo, med hišno preiskavo pa še več zavitkov opojnih snovi, dele orožja in prepovedane pirotehnične izdelke. S kazensko ovadbo so osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je tudi zanj odredil pripor.