Policisti vdrli v stanovanje, da bi pomagali dojenčku

Včeraj zvečer je policiste iz Nemčije poklical moški, ker naj bi v Mariboru njegova partnerka ogrožala sebe in otroka.

Objavljeno
13. oktober 2015 11.47
tlo/ vlom
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika

Maribor - Včeraj zvečer je mariborske policiste na pomoč poklical 46-letni moški, ki se je sicer nahajalv  Nemčiji. »Občan je prosil za intervencijo policije, ker naj bi njegova 31-letna partnerka v stanovanju v Mariboru ogrožala sebe in otroka,« je danes sporočil Bojan Kitel s policijske uprave Maribor.

Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da so bili vsi vhodi do stanovanja zaklenjeni, zato so pri moškem še enkrat preverili situacijo in se, ko je moški s tem soglašal, odličili, da v stanovanje vdrejo.» Pri tem so ugotovili, da je bila oseba v stanovanju v slabem zdravstvenem stanju, zato so na kraj poklicali reševalce, ki so ji nudili pomoč in jo odpeljali na zdravljenje. Za petmesečnega otroka so poskrbeli stari starši, otrok pa ni bil ogrožen ali poškodovan,« je še sporočil Kitel.

Policisti so sicer morali vdreti kar skozi troje vrat, eden od policistov pa se je pri tem tudi porezal s steklom po glavi. A zdravniške pomoči ni potreboval in je lahko s svojim delom nadaljeval. Policisti bodo o dogodku na tožilstvo poslali poročilo.