Preprodajalce drog čakajo ovadbe

Domžalčanki so policisti zasegli kilogram heroina, preiskovalni sodnik jo je poslal v pripor. Na Dolenjskem in v Posavju konoplja.

Objavljeno
20. avgust 2017 20.05
Ju. P.
Ju. P.
Ljubljana – Policisti so imeli tudi v teh dneh veliko dela z lovljenjem preprodajalcev drog. Medtem ko so Domžalčanki zasegli kilogram heroina, ki ga je hranila kar v plastenkah, so novomeški policisti želi konopljo. Hišne preiskave so opravili pri petih osumljencih in zasegli večjo količino droge.

Te dni so se policisti s policijske postaje Domžale oglasili pri osumljeni 32-letni slovenski državljanki in ji zasegli kilogram heroina, je sporočila Maja Ciperle Adlešič, tiskovna predstavnica policijske uprave Ljubljana. »Zaradi utemeljenega suma, da je storila kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovni v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so ji odvzeli prostost in jo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je zanjo odredila pripor,« je pojasnila.

Medtem so se policisti in kriminalisti policijske uprave Novo mesto ukvarjali s pridelovalci prepovedane konoplje in na območju Dolenjske in Posavja na podlagi odredb sodišč opravili pet hišnih preiskav pri osumljencih zaradi suma posesti prepovedanih drog. »V okolici Novega mesta so pri 35-letnem osumljencu našli in zasegli 221 rastlin konoplje, visoke od 80 do 120 centimetrov. V okolici Trebnjega so odkrili nasad z 930 sadikami konoplje, visokimi okoli enega metra. V okolici Brežic so med hišno preiskavo našli in zasegli 234 rastlin konoplje, v Brežicah pa so 51-letni osumljenki zasegli kilogram posušenih delcev, o katerih sumijo, da so konoplja,« je o zasegih droge povedala Alenka Drenik s PU Novo mesto.

»Najdene rastline in rastlinske delce so zasegli in poslali v nadaljnjo analizo. Zasegli so tudi več digitalnih tehtnic in pripomočke za gojenje prepovedanih drog,« je nadaljevala in dodala, da policisti in kriminalisti nadaljujejo preiskave. Po koncu preiskav bodo osumljence zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ovadili pristojnemu tožilstvu.