Pri okostnjaku so našli tudi bosanski potni list

Sprehajalca sta na območju Belih skal našla truplo, oblečeno v trenirko. Identiteta še ni znana.

Objavljeno
10. marec 2015 20.07
dza-Strunjan
Boris Šuligoj, Izola
Boris Šuligoj, Izola

Izola – Skoraj neverjetno se zdi, da leži v goščavi na območju klifa nad obalo pri Izoli dve leti truplo in da traja približno dve leti, preden ga po naključju najdeta sprehajalca. To pomeni, da obalno območje med Izolo in Strunjanom vendarle ni povsod tako gosto obljudeno.

Na Policijski upravi Koper nam je včeraj Dimitrij Marušič, novi vodja službe direktorja koprske policijske uprave, povedal, da po prvih ugotovitvah ne kaže, da bi neznanec, čigar ostanke trupla so našli, umrl nasilne smrti. Dokončno bodo to domnevo potrdile (ali ovrgle) analize, ki jih opravljajo na inštitutu za sodno medicino. Policisti se zdaj bolj ukvarjajo z vprašanjem, kdo bi lahko bil pokojni.

Človeški ostanki so ležali le sto metrov od plaže

Na precej neprijeten prizor sta minulo nedeljo naletela dva nič hudega sluteča sprehajalca, ki sta hodila po brezpotjih na klifu nad obalo med Izolo in Strunjanom, nekje na območju zelo znanih Belih skal, kjer je poleti polno kopalcev. Samo približno sto metrov više in nekaj sto metrov stran od plaže sta sprehajalca najprej zagledala nenavadno najlonsko vrečko, kasneje pa dva zasilna bivaka iz plastičnih in lesenih delov. Ko sta pogledala v enega od obeh bivakov, sta zagledala okostnjaka, oblečenega v trenirko. Po oblačilih in čevljih so sklepali, da gre za moškega. Ker so v bližini našli tudi časopis iz leta 2012, so preiskovalci sklepali, da je bilo truplo tam vsaj dve leti. Ker je bivak nekoliko stran od poti in stez, ki jih po navadi uporabljajo sprehajalci in ker je območje nevarno zaradi bližine previsnega in plazovitega pobočja, nanj ni naletel še nihče. Verjetno je tudi dovolj stran, da bi na razkrajajoče truplo opozarjal smrad v času razkrajanja.

Policisti so v njegovi bližini našli tudi potni list državljana Bosne in Hercegovine. Poleg analize, ki poskuša ugotoviti, če je šlo za nasilno smrt, bodo poskušali tudi z analizo DNK ugotoviti, ali se identiteta pokojnika ujema z identiteto lastnika potnega lista. Tedaj bi lahko izvedeli tudi kaj več o tem, kako se je pokojnik znašel v bivalniku, nedaleč od Belih skal.