Pri Ajdovščini umrl 40-letni voznik osebnega vozila

Na hitri cesti med Selom in Potočami v občini Ajdovščina so trčila štiri vozila, dva tovornjaka in dve osebni vozili.

Objavljeno
25. julij 2017 09.33
zabkar*smrtna KR
De. P., Š. J.
De. P., Š. J.

Včeraj okoli 22.35 se je med naseljema naselja Potoče in Vrtovin v bližini Ajdovščine zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 40-letni voznik osebnega vozila, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti so ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H-4 iz smeri naselja Selo proti Ajdovščini. Na tem odseku hitre ceste je promet zaradi delovne zapore preusmerjen na drugo polovico hitre ceste in je urejen dvosmerno. Omenjeni voznik je na ravnem delu ceste zapeljal levo med postavljeno opremo za vodenje in usmerjanje prometa (med »markerje«, ki so namenjeni za razmejitev prometa na enosmernih cestah, kjer je začasno vzpostavljen dvosmerni promet) neposredno pred tovorno vozilo, s katerim se je v tistem trenutku iz nasprotne smeri pripeljal 54-letni voznik in vanj čelno trčil.

Po trčenju je tovorno vozilo zaneslo levo čez nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom trčilo še v betonsko začasno varnostno ograjo, osebno vozilo 40-letnika pa se je vrtelo ob levem boku tovornega vozila in nato trčilo še v drugo osebno vozilo, ki ga je vozila 37-letna voznica. Za voznico je pripeljal 40-letni voznik tovornega vozila, ki je zapeljal skrajno desno in se tako izognil trčenju z osebnim avtomobilom 40-letnika, pri tem pa trčil v zadnji del osebnega avtomobila 37-letne voznice.

Vozilo 40-letnega povzročitelja se je po prometni nesreči ustavilo na desnem prometnem pasu, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu in umrl zaradi hudih poškodb. Zaradi prometne nesreče je bila cesta skoraj pet ur zaprta v obe smeri, promet je bil preusmerjen regionalno cesto, so sporočili iz PU Nova Gorica.

Za posledicami prometnih nesreč je na cestah na območju novogoriške policijske uprave letos umrlo sedem ljudi.