Ovaden nekdanji direktor Elektro Gorenjska prodaja

Zaradi posla s programsko opremo ovaden nekdanji direktor Elektro Gorenjska prodaja Iztok Sotošek.

Objavljeno
04. marec 2015 10.08
regent MNENJA
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Kranj − Gorenjski kriminalisti so zaradi zlorabe položaja kazensko ovadili nekdanjo odgovorno osebo odvisne družbe v skupini iz Gorenjske, ki je v letih 2011 in 2012 storitveni družbi iz Ljubljane plačala za 350.000 evrov za dobavo programske opreme, ki pa ni bila nikoli opravljena. »Posel je bil povezan z naročilom programske rešitve, s katero bi družba opravljala del svoje gospodarske dejavnosti, vendar programov v uporabo in last nikoli ni dobila, čeprav je storitev v celoti plačala, kar je ovadeni vedel,« so pojasnili na kranjski policijski upravi.

Po neuradnih podatkih gre za hčerinsko podjetje Elektra Gorenjske, Elektro Gorenjska Prodaja, medtem ko je po naših informacijah ovaden nekdanji direktor Iztok Sotošek, sicer sin nekdanjega predsednika nadzornega sveta gorenjskega elektrodistributerja Ludviga Sotoška.

Kriminalisti so pri tem ugotovili, da je bil ponudnik iz prestolnice izbran prav po priporočilih ovadene osebe, čeprav za izvedbo naročenih aplikativnih rešitev po navedbah policije nima in nikoli ni imel nikakršnih referenc. »V spornem poslu je ovadena oseba družbi povzročila za okoli 350.000 evrov premoženjske škode, kolikor znaša vrednost neopravljenih in že plačanih storitev,« so še sporočili.