Samomor z najvišje stolpnice na svetu

Laura Vanessa Nunes je v smrt skočila z razgledne terase 500 metrov nad tlemi.

Objavljeno
18. maj 2015 13.56
reut*DUBAI-SUPERSCRAPER
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Dubaj − Oblasti v Dubaju so samomor zaradi strahu pred negativno publiciteto dobrega pol leta skrivale pred domačo in tujo javnostjo, britanski spletni portal Daily Mail pa se je vendarle dokopal do informacij o samomoru 39-letne Laure Vanesse Nunes, ki je življenje nasilno končala zaradi nesrečne ljubezni.

Od leta 2009 je bila v zvezi s poslovnežem iz Združenih arabskih Emiratov. Nunesova, ki ima državljanstvo Republike Južne Afrike in Portugalske, se je dobrega pol leta pred samomorom spreobrnila v islamsko vero, še poroča spletni portal Daily Mail.

V smrti je skočila z opazovalne ploščadi na 148 nadstropju, ki se nahaja 500 metrov visoko, pri čemer je izkoristila prostor med zaščitnim steklom na višini okoli metra in pol, ki je bil namenjen temu, da so turisti lažje fotografirali mesto. Njen padec je končal na terasi restavracije v tretjem nadstropju. Kljub temu da je bila v tem času ploščad polna turistov, nihče izmed njih sploh ni opazil, da je ženska skočila v smrt.

Čeprav mediji v Združenih arabskih Emiratih o samomoru niso poročali, pa je lastnik najvišje stavbe na svetu po njenem samomor, v prostor med varnostnim steklo, namestil še varovalne palice, ki zdaj onemogočajo, da bi Nunesovi še kdo sledil.