Še ena žrtev podlegla poškodbam 14 dni po nesreči balona

Žensko so v ljubljanskem UKC zdravili po nesreči na Barju 23. avgusta – a zaman.

Objavljeno
06. september 2012 11.53
Posodobljeno
06. september 2012 11.53
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Ljubljana - V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so za STA potrdili, da je v torek umrla ženska, ki so jo v UKC zdravili po nesreči balona na Barju. Že na kraju nesreče 23. avgusta so sicer umrli štirje ljudje, več pa jih je bilo hudo poškodovanih.

Kot so še sporočili iz UKC, od šestih poškodovanih v balonarski nesreči, ki jih tam zdravijo, štirje še vedno potrebujejo intenzivno zdravljenje, dva pa ostajata na zdravljenju na oddelku.

Najhujša balonarska nesreča pri nas se je zgodila nekaj pred osmo uro zjutraj v bližini Iga med pristajanjem balona. Do nesreče pa naj bi prišlo zaradi striženja vetra pri tleh, zaradi česar so nastale težave pri upravljanju balona.

Na balonu je bilo 32 ljudi, več jih je bilo hudo poškodovanih in so jih prepeljali v različne slovenske bolnišnice, veliko večino v ljubljanski univerzitetni klinični center.

Štirje udeleženci poleta - družina z območja Ljubljane in še ena slovenska državljanka - so med nesrečo umrli. Bili so tako hudo poškodovani, da je njihovo identiteto lahko dokončno potrdil šele Inštitut za sodno medicino.