Skakalnice bodo osvetlili na sodišču

Tudi Primož Ulaga se zagovarja zaradi posla z razsvetljavo v skakalnem centru na Gorenji Savi v Kranju.

Objavljeno
21. september 2016 20.47
SP/mnenja
Blaž Račič
Blaž Račič

Kranj – Nekdanji predsednik Smučarske zveze Slovenije Primož Ulaga, nekdanji direktor zveze Jaro Kalan in Zvone Štefe, direktor družbe ETP, so na predobravnanem naroku zavrnili krivdo za očitano preslepitev pri pridobitvi posojila in ponareditev ali uničenje poslovnih listin za gradnjo razsvetljave pri skakalnicah na Gorenji Savi.

Smučarska zveza je podjetju ETP plačala približno 200.000 evrov za postavitev razsvetljave ob skakalnici v panožnem centru na Gorenji Savi pri Kranju, čeprav del ni izvedlo. Zveza je od fundacije za šport za ureditev razsvetljave najprej prejela 130.000 evrov javnega denarja, vendar je morala znesek vrniti. V sodnem postopku bodo zdaj ugotavljali, kdo je odgovoren, da je smučarska zveza družbi ETP plačala postavitev stebrov, čeprav dela ni opravila.

Jaro Kalan je krivdo zavrnil že na petkovem predobravnavnem naroku na tukajšnjem okrajnem sodišču, Primož Ulaga in Zvone Štefe pa na včerajšnjem. Kot je pojasnil Štefetov zagovornik Samo Ilc, so v ETP, preden so začeli graditi razsvetljavo, ugotovili, da za njeno postavitev ni bilo pridobljeno ustrezno gradbeno dovoljenje, kar je bila naloga naročnika in ne izvajalca. Dodal je še, da se je pridobitev gradbenega dovoljenja zaradi različnih okoliščin na strani smučarske zveze zavlekla, ETP pa je konec leta 2012 končal v stečaju.

»Če bi bilo dovoljenje urejeno, bi razsvetljavo postavili,« je zatrdil Ilc in dodal, da je bilo gradbeno dovoljenje za skakalnice sicer pridobljeno, ne pa tudi za razsvetljavo, kakršno so zahtevali. Za postavitev razsvetljave, ki bi med drugim omogočala izvedbo televizijskih prenosov, bi namreč morali postaviti večje oziroma močnejše stebre, za take pa je treba pridobiti gradbeno dovoljenje, je še dejal Ilc.