Štiri smučarske nesreče

V Kranjski gori zabeležili dva trka smučarjev, na Bledu smučarka padla sama, v Krnici pri Gorjah se je otrok zaletel v drevo.

Objavljeno
09. februar 2015 11.02
regent NADZORNIK SMUČIŠČA
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Kranj - Gorenjski policisti so minuli konec tedna obravnavali štiri smučarske nesreče. Dve sta se zgodili na smučišču v Kranjski gori, kjer sta najprej trčili dve smučarki, nato pa še smučar in deskar. »Na Bledu je smučarka padla sama, v Krnici pri Gorjah pa se je na domačem smučišču otrok zaletel v drevo,« je sporočil tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave Bojan Kos. Ponesrečenci so na srečo v vseh primerih utrpeli le lažje telesne poškodbe. »Nesreče na smučišču so večinoma posledica lastne neprevidnosti,« opozarja policija.

Varnost na gorenjskih smučiščih je po Kosovi oceni dobra. Ob tem na policiji pozivajo smučarje, naj upoštevajo pravila varnega smučanja, smučajo s prilagojeno hitrostjo in previdno. »Imejte ustrezno opremo, na smuči pa se spravite le, če ste ustrezno psihofizično pripravljeni,« svetujejo na policiji. Smučarji naj tudi pazijo na svoje stvari in jih imajo pri sebi, nedosegljive storilcem.