V Celju umrla peška

Druga letošnja smrtna žrtev na Celjskem

Objavljeno
17. februar 2017 10.32
vidic policija
Simona Fajfar
Simona Fajfar

Celje − S Policijske uprave Celje poročajo o novi smrtni žrtvi na njihovem območju. Včeraj zvečer, ob 19.30, se je na lokalni cesti skozi naselje Radlje ob Dravi, v neposredni bližini doma starostnikov, zgodila prometna nesreča, zaradi katere je v Univerzitetno kliničnem centru Maribor umrla 95-letna peška.

Prometna nesreča se je zgodila, ker je 63-letna voznica osebnega avtomobila vozila proti centru Radelj ob Dravi in je na prehodu za pešce, na Mariborski cesti, trčila v peški, stari 76 in 95 let. Obe peški so s kraja nesreče odpeljali v bolnišnico, 95-letnica pa je kmalu po nesreči poškodbam podlegla. Druga ponesrečenka, 76-letna peška, pa je bila v prometni nesreči lažje poškodovana.

Včerajšnja prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je bil udeležen pešec, je letošnja druga na Celjskem, saj je konec januarja umrl pešec v prometni nesreči, ki se je zgodila na Mariborski cesti v Celju. Takrat je voznik osebnega vozila, ki je vozil iz celjske smeri, poskušal preprečiti trčenje z voznikom osebnega vozila, ki je vozil po Mariborski cesti in je zavijal na Delavsko cesto. Pri tem je voznik, ki je skušal preprečiti trčenje, zapeljal na pločnik in trčil v pešca ter v obcestno razsvetljavo. 38-letni pešec je poškodbam na kraju prometne nesreče podlegel.