V napačno smer po avtocesti

Včeraj je 71-letni Hrvat na avtocesti obrnil, ker je ugotovil, da nima vinjete, 71-letni Italijan je vozil vzvratno, ker je zgrešil odcep za Italijo, Argentinca pa sta po avtocesti kolesarila.

Objavljeno
30. julij 2015 13.54
suhadolnik avtocesta
Jure Predanič, kronika
Jure Predanič, kronika

Koper, Novo mesto − Te dni policisti spet pogosto poročajo o nevarnem početju voznikov na avtocesti, na srečo pa se včerajšnje vožnje v napačno smer niso končale z nesrečo.

Orbnil, ker ni imel vinjete

Tako so novomeške policiste okoli 10. ure obvestili, da voznik osebnega avtomobila hrvaških registrskih tablic vozi po napačni strani avtoceste iz smeri Obrežja proti Drnovemu. Na podlagi opisa vozila so policisti kršitelja izsledili. Ugotovili so, da je 71-letni voznik osebnega avtomobila sprva pravilno peljal iz smeri Čateža proti Drnovemu. Voznik je izjavil, da je med vožnjo ugotovil, da nima vinjete, zato je polkrožno obrnil in do izvoza z avtoceste vozil v napačni smeri,« so sporočili s PU Novo mesto.

Policisti so 71-letnega državljana Hrvaške zaradi kršitev določil zakona o varnosti cestnega prometa predali v takojšnji postopek na Okrajnem sodišču v Brežicah. Kazen bo zdaj precej hujša, saj zakon za takšno kršitev določa globo najmanj 1200 evrov.

Vzvratno pred predorom Dekani

Primorske policiste pa so ob 8.10 obvestili, da na avtocesti Bivje−Kozina pred predorom Dekani vzvratno proti Bivju vozi italijanski osebni avto bele barve. Policisti so vozilo izsledili nekaj minut zatem na pasu za počasna vozila.

Ugotovili so, da je državljan Italije, prav tako star 71-let, vozil po hitri cesti od Kopra proti Črnemu Kalu. Pred predorom Dekani je ugotovil, da je zgrešil pot za Italijo in začel voziti vzvratno po pasu za počasna vozila. Napisali so mu globo, ki jo je poravnal na kraju.

Kolesarila po avtocesti

To še ni bilo vse za ta dan, saj so popoldne brežiške policiste obvestili o nevarnem ravnanju dveh moških, ki iz smeri Obrežja proti Čatežu ob Savi kolesarita po avtocesti. Takoj so odšli na kraj in izsledili dva državljana Argentine, stara 38 in 34 let. Zaradi kršitev določil zakona o varnosti cestnega prometa so jima izrekli globo.