Ceste zahtevale dve življenji

Pri Kobaridu je zaradi neprilagojene hitrosti in trčenja umrl motorist, v bližini Cerkelj ob Krki usodno izsiljevanje.

Objavljeno
08. julij 2017 19.13
Be. B., STA
Be. B., STA
Kobarid - Na regionalni cesti Kobarid-Tolmin pri kraju Mlinsko se je okoli poldneva zgodila prometna nesreča. V njej je umrl 25-letni motorist z območja Divače. Zaradi nesreče je bila cesta dve uri zaprta.

Do nesreče je prišlo, ko je motorist, ki je vozil iz smeri Kobarida proti Tolminu, v Mlinskem zaradi neprilagojene hitrosti trčil v levi zadnji del osebnega avtomobila, ki je stal pravilno razvrščen za zavijanje levo. Nato je trčil še v osebni avtomobil s slovaškimi registrskimi oznakami, ki je pravilno pripeljal nasproti.

Kljub takojšnjemu posredovanju reševalcev je motorist na kraju prometne nesreče umrl, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica. Kraj nesreče so si ogledali policisti, ki bodo podali poročilo na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Le kakšno uro pozneje je počilo tudi na cesti Črešnjice - Hrastje. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov sta bili v nesreči pri kraju Črešnjice pri Cerkljah v občini Brežice udeleženi dve osebni vozili, med katerima je zaradi izsiljevanja prednosti prišlo do silovitega trčenja.

V nesreči je ena oseba umrla, še trije udeleženci pa so hudo poškodovani in so jih odpeljali v bolnišnico. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče.