Pešec podlegel posledicam prometne nesreče

Za posledicami sobotne nesreče v Ljubljani umrl 18-letnik. V Škofji Loki včeraj avto na prehodu zbil kolesarja.

Objavljeno
13. december 2016 11.23
jpo_smrt kolesarja
Vi. V., STA
Vi. V., STA

Ljubljana - Za posledicami prometne nesreče, ki se je v noči na soboto zgodila na Slovenski cesti v Ljubljani, je bolnišnici umrl 18-letni pešec, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Kot so navedli, se je nesreča zgodila, ko je v pešca silovito trčil voznik taksija.

Policisti so ugotovili, da je 38-letni voznik taksija okoli 2.30 z osebnim vozilom vozil po Slovenski cesti, od Cankarjeve ceste proti Šubičevi ulici. Ko je pripeljal pred križišče s Šubičevo ulico, je vozišče Slovenske ceste po zaznamovanem prehodu za pešce prečkal 18-letni pešec. Kljub sunkovitemu zaviranju je trčil v pešca. Tega so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer pa je zaradi poškodb umrl.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno tožilstvo, so zapisali na ljubljanski policijski upravi.

V Škofji Loki avto na prehodu zbil kolesarja

Prav tako so gorenjski policisti včeraj zjutraj v Škofji Loki obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznica avtomobila na prehodu za pešce in kolesarje trčila v otroka na kolesu. Otrok, ki je bil brez zaščitne čelade, je padel po tleh in se huje poškodoval. Udeleženci so se primerno odzvali in otroku nudili potrebno pomoč.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so otroku do prihoda reševalcev pomagali udeleženka nesreče in potnik v njenem vozilu, mimoidoči voznik, ki je otroku držal vrat v nevtralnem položaju, ter policistka.

V hladnem jutru so otroka pokrili z odejo, ga spodbujali, da je ostal buden, policistka pa je do prihoda patrulje zaradi gneče in radovednežev začela tudi urejati promet, da bi preprečila morebitna nova trčenja. Po oskrbi reševalcev je bil otrok, ki ni v smrtni nevarnosti, odpeljan v ljubljanski klinični center. O nesreči pa policisti še vodijo postopek.

Takšna pomoč je dolžnost ljudi ob prometni nesreči in vsakdo mora pomagati, če je treba rešiti človeška življenja ali preprečiti ogrožanje drugih udeležencev cestnega prometa, ob tem pozitivnem zgledu opozarjajo na Policijski upravi Kranj.