V streljanju v diskoteki na jugu Nemčije dva mrtva

V mestu Konstanz sta bili ubiti dve osebi, med drugim tudi storilec. Policija je izključila teroristični motiv dogodka.

Objavljeno
30. julij 2017 12.32
GERMANY-CRIME-SHOOTING
Š. J., K. B., STA
Š. J., K. B., STA
München - V streljanju v diskoteki v mestu Konstanz na jugu Nemčije sta bili davi ubiti dve osebi, med drugim tudi storilec, več ljudi je bilo ranjenih, je sporočila policija. 34-letni domnevni napadalec je umrl v bolnišnici po obstreljevanju s policijo. Ta je medtem izključila teroristični motiv dogodka.

Policija je v zgodnjih urah sporočila, da je napadalca onesposobila in da se je streljanje končalo, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Podrobnosti o okoliščinah dogodka policija ni navedla, je pa že sprožila preiskavo.

Motiv storilca, ki je verjetno deloval sam, še ni znan, je še sporočila policija, ki meni, da za streljanjem ne stoji teroristični motiv, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Menimo, da ne gre za teroristično dejanje,« je za nemško televizijo NTV dejal predstavnik policije v Konstanzu, Fritz Bezikofer.

Gre za iraškega državljana, ki pa ni prosilec za azil, je še pojasnil Bezikofer. Nek drug policijski vir pa je dejal, da bi lahko bil motiv moškega povezan z osebnimi zadevami.

Policija je okoli pol petih zjutraj začela dobivati klice prestrašenih obiskovalcev diskoteke v zvezi s streljanjem. Na kraj dogodka so prispele posebne enote policije, prizorišče v mestu, ki leži ob Bodenskem jezeru v bližini meje s Švico, pa je preletaval tudi helikopter.

Najmanj trije ljudje so bili v streljanju huje ranjeni. Obiskovalci diskoteke so se uspeli rešiti z begom na prosto ali so se skrili.

Kmalu po tistem, ko je domnevni strelec zapustil diskoteko, je prišlo do obstreljevanja s policijo. Pri tem je bil poškodovan tudi eden od policistov, ki pa ni v življenjski nevarnosti, še navaja AFP.

Davišnje streljanje se je zgodilo le dva dni po napadu z nožem v Hamburgu na severu Nemčije, ko je napadalec v veleblagovnici ubil enega in ranil šest ljudi. 26-letni Palestinec, sicer begunec, ki je v Nemčijo prišel iz Združenih arabskih emiratov, je bil oblastem znan kot islamist, ki pa naj bi imel tudi psihične težave.