Voznik avtobusa s 40 otroki po avtocesti v napačno smer

Bolgarski voznik je v napačno smer zapeljal na Obrežju, nato pa zapeljal na počivališče.

Objavljeno
13. julij 2015 16.32
suhadolnik avtocesta
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika
Novo mesto − Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so v nedeljo zvečer ustavili voznika avtobusa bolgarskih registrskih tablic, ki je iz smeri Obrežja proti Čatežu ob Savi vozil v nasprotni smeri, je sporočila tiskovna predstavnica Policijske uprave Novo mesto.

Policisti so ugotovili, da je voznik sprva vozil po levem prometnem pasu, nato pa zapeljal čez desni prometni pas na pospeševalni pas na avtocestno postajališče.

V avtobusu je bilo poleg voznika še 49 potnikov, od teh 40 otrok. Dogodek je na srečo minil brez posledic, razen za državljana Bolgarije, ki so ga policisti privedli v takojšnji postopek na Okrajno sodišče Sevnica.

***

POJASNILO

V prvotni različici članka smo objavili simbolično fotografijo gneče na avtocesti, na kateri je bil avtobus podjetja Eurotour. Podjetju se za napako iskreno opravičujemo, obenem pa še na tem mestu poudarjamo informacijo iz članka, da je bilo v nesrečo vpleteno vozilo z bolgarskimi registrskimi tablicami in ne Eurotourjev avtobus; ne ta, ki je na fotografiji, ne kateri koli drug. Opravičujemo se tudi bralcem, ki jim je ta podatek ušel med prebiranjem članka in so zato morda podvomili v strokovnost in varnost storitev omenjenega prevozniškega podjetja.

Uredništvo Delo.si