Zaradi preprodaje heroina v priporu 34-letni Celjan

Mladi Celjan je osumljen, da je marca letos s prodajo heroina povzročil smrt 21-letnika v Rogaški Slatini.
Objavljeno
27. december 2017 13.01
Šp. B., STA
Šp. B., STA
Celje - Zaradi preprodaje heroina je preiskovalni sodnik odredil pripor za 34-letnega Celjana. Osumljen je, da je prav s prodajo heroina marca letos v Rogaški Slatini povzročil smrt 21-letnika, ki je umrl zaradi predoziranja. S Policijske uprave Celje so sporočili, da je 34-letnik policiji poznan kot uživalec in preprodajalec drog, ki je bil že večkrat kazensko ovaden.

Prejšnji teden so celjski kriminalisti v Levcu ustavili voznika osebnega vozila, v katerem sta bila tudi osumljeni Celjan in njegova 23-letna partnerka. Ker je obstajal sum prevoza drog, so kriminalisti opravili pregled vozila, pri katerem pa je službeni pes zaznal pristnost drog.

Kriminalisti so vsem trem odvzeli prostost, v nadaljevanju pa so opravili še osebne in hišne preiskave. Pri osebni preiskavi 23-letnice so kriminalisti našli heroin, namenjen nadaljnji prodaji, in ga na licu mesta zasegli. Prav tako so zasegli še komunikacijska sredstva in predmete, ki sta jih 34-letni Celjan in njegova partnerka uporabljala pri prodaji drog.

Voznik vozila, ki je osumljena le prevažal, je bil po policijskem pridržanju izpuščen na prostost, prav tako tudi 23-letnica.