Železniška nesreča na Jesenicah: po zadnjih podatkih poškodovanih 34 ljudi

Število huje poškodovanih je naraslo na devet. Med poškodovanimi tudi tuji državljani.

Objavljeno
27. avgust 2011 11.02
Posodobljeno
27. avgust 2011 11.02
Ba. P., Mo. Z., Delo.si
Ba. P., Mo. Z., Delo.si

Kranj - S PU Kranj so sporočili, da se je po zadnjih ugotovitvah v včerajšnji nesreči potniškega in tovornega vlaka na Jesenicah poškodovalo 34 ljudi, devet huje. Nihče ni v življenjski nevarnosti. Zaradi trka vlakov je po pisanju STA še vedno zaprt del železniške proge

Med poškodovanimi je bilo največ Slovencev (29), trije Nemci in dva Belgijska državljana.

Od huje poškodovanih v nesreči so pri štirih ugotovili hude poškodbe obraznih kosti. Vse so prepeljali na kliniko za poškodbe obraznih kosti v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana.

Nadzorni travmatolog Matej Kastelec je povedal, da je en bolnik huje poškodovan. Gre za izolirano poškodbo obraznih kosti, vendar je njegovo trenutno stanje stabilno. Dva poškodovanca sta bila sprejeta ljubljanskem kliničnem centru na oddelek in sta izven življenjske nevarnosti. Gre za poškodbe obraznih kosti, zloma vratnih in ledvenega vretenca in manjših poškodb na glavi.

Četrtega poškodovanca so v ljubljanskem kliničnem centru pregledali in odpustili v domačo oskrbo, saj je bil lažje poškodovan, so v UKC Ljubljana navedli v sporočilu za javnost.

V Bolnišnici Jesenice od huje poškodovanih v železniški nesreči ostajajo še štirje.

Policisti so v petek ob 21. uri končali z ogledom kraja nesreče. in nadaljujejo z ugotavljanjem vzroka zanjo. Pregledati morajo še signalizacijo in opraviti razgovore s pričami.

Pristojne službe Slovenskih železnic so čez noč odstranile vseh 18 vagonov in obe lokomotivi tovornega vlaka, danes pa so utirili tudi potniški vlak, ki bo prepeljan v delavnico na pregled, so za STA povedali na Slovenskih železnicah.