Del novega prizidka v vrtcu so morali porušiti

Kriva je bila napačna višina betonske plošče, gradnja pa se že nadaljuje. Končana bo do 17. septembra.

Objavljeno
08. avgust 2016 17.37
Andreja Žibret
Andreja Žibret
Ljubljana – V vrtcu Mojca v Levičnikovi ulici, kjer so med gradnjo prizidka za večnamenski prostor morali porušiti eno od betonskih plošč, ki je bila zabetonirana na napačno višino, dela že nadaljujejo, je pojasnila pomočnica ravnateljice Martina Zorman.

Po ogledu nadzornikov konec julija so se z izvajalcem, podjetjem Lesnina MG oprema, ki je bilo izbrano na javnem razpisu, dogovorili, da napako na svoje stroške odpravi in ploščo poruši. Po noveliranem časovnem načrtu naj bi izvajalec dela končal do 17. septembra. Pogodbena vrednost prizidka, ki je nekaj nad 157.000 evrov, se zaradi rušitve plošče ne bo povečala, pravijo na občini.

Večnamenski prostor

Vrtec Mojca v Kosezah ima sicer pet enot: Mojco, Rožleta, Kekca, Muco in Tinkaro. Prizidek pri enoti Mojca je načrtovan kot večnamenski prostor z opremo za izvajanje gibalnih dejavnosti. Konec julija je bilo skupaj vpisanih 741 otrok: v enoti Mojca jih je 156, Muca 187, Kekec 177, Rožle 55 in Tinkara 166. Starši približno dvestotih pa so uporabili poletno rezervacijo.

Kot pravi pomočnica ravnateljice, gradnja prizidka za otroke, ki so v vrtcu, ni moteča. Veliko igrišče v vrtcu Mojca in bližnja okolica vzgojiteljem omogočata, da zanje pripravijo pestre, razigrane, živahne in radovedne dejavnosti tudi med počitnicami.