Dvorano Cerar-Pegan-Petkovšek bo gradil novomeški CGP

Šport Ljubljana in CGP sta podpisala pogodbo za izvedbo del, vredno 7,19 milijona evrov. Gradnja mora biti končana avgusta 2015.

Objavljeno
31. december 2014 11.57
Ljubljana 04.02.11, dvorana petkovsek-pegan, foto: zurnal 24
Maša Jesenšek, Ljubljana
Maša Jesenšek, Ljubljana

Ljubljana - Tik pred iztekom leta je vendarle odpravljena še zadnja ovira pred začetkom gradnje dolgo načrtovane in obljubljene gimnastične dvorane Cerar-Pegan-Petkovšek, ki bo na območju Športnega parka Svoboda ob Koprski ulici na Viču.

Javni zavod Šport Ljubljana je namreč včeraj s podjetjem CGP podpisal pogodbo za izvedbo gradbeno-obrtniških in instalacijskih del ter dobavo in montažo notranje opreme na objektu Gimnastični center Cerar-Pegan-Petkovšek, so sporočili iz Športa Ljubljana. Dan prej je odločitev o izbiri izvajalca postaja pravnomočna. Cena pogodbenih del znaša 7.187.059 evrov brez DDV oziroma vključno z davkom skoraj 8,8 milijona evrov.

Gradnja objekta, s katerim bodo slovenski telovadci končno dobili bistveno boljše pogoje za trening, se tako lahko začne. Razpis, na katerem je Šport Ljubljana za objekt pridobil 7,13 milijona evropskih sredstev (razliko do končne vrednosti bosta morala zagotoviti javni zavod oziroma ljubljanska občina), in pogodba pa določata, da mora biti uporabno dovoljenje za objekt pridobljeno do konca avgusta prihodnje leto.

Gimnastična dvorana Cerar-Pegan-Petkovšek bo zgrajena v križišču Koprske in Gerbičeve ulice. O gradnji se govori že desetletja, zadnja leta so jo načrtovali kot javno-zasebno partnerstvo, vendar Gimnastični zvezi Slovenije ni uspelo zagotoviti denarja. Lani je projekt prevzela občina pod pogojem, da zanj pridobi evropska sredstva, kar jim je letos spomladi tudi uspelo.

V objektu, ki bo zgrajen na mestnem zemljišču, bodo dvorana z višjim delom za ritmično gimnastiko in nižjim za športno gimnastiko (s tribuno za 397 gledalcev) ter prostori za dopolnilni program (aerobika, fitnes, bistro, pisarne, sobe za športnike ...). Prostorski pogoji omogočajo gradnjo dvorane dolžine do 68 metrov, širine do 47 metrov in visoke največ 18 metrov