Janković bi imel vevške bazene - zastonj

Predstavniki lastnika, skupine Krater, menijo, da bi se za take ideje moralo pisati leto 1945.

Objavljeno
12. junij 2013 12.55
Ma. J., STA
Ma. J., STA

Ljubljana - Medtem ko kopališče Kolezija še vedno čaka na začetek obnove (ta naj bi se po zadnjih napovedih iz MOL začela jeseni), nič novega pa ni niti z že leta napovedano prenovo kopališča Ilirija, je ljubljanski župan Zoran Janković napovedal, da bi se občina lahko lotila obnove še enega kopališča, in sicer bazenov v Vevčah.

Ti propadajo že od njihovega zaprtja pred več leti in tudi župan se strinja, da so v "katastrofalnem stanju". Janković je tako pred dnevi omenil, da bi jih bila občina pripravljena urediti, če bi jih lastniki brezplačno prenesli na MOL.

Tudi Papir Servis bi imel brezplačno zemljišče na Barju

Bazeni so v lasti Martina Odlazka, lastnika skupine Krater. V skupini so za STA idejo Jankovića o brezplačnem prenosu bazenov na občino komentirali, da bi se moralo za take ideje pisati leto 1945. "Tudi mi bi z veseljem brezplačno vzeli hektar zemljišča na Barju, kamor bi lahko preselili dejavnost Papir Servisa. Ponudili smo, da bi naredili zamenjavo, pa za idejo ni bilo nobenega posluha", so še zapisali.

Kot je znano, ima Papir Servis, ki je del skupine Krater, po selitvi iz Most veliko težav na novi lokaciji v Vevčah, kjer njegovemu delovanju nasprotujejo lokalni prebivalci, hkrati pa še niti nima vseh potrebnih dovoljenj za obratovanje. 

Raje kot bazene bi imeli stanovanja in poslovne prostore

V skupini Krater sicer pravijo, da obnova kopališča Vevče z njihove strani ni predvidena. "Pri novih prostorskih načrtih MOL smo podali vlogo na občino za spremembo v stanovanjsko ali poslovno cono, žal pa jih te parcele niso zanimale, ker so imeli za urediti preveč svojih,"so zapisali.